Der Rotwein von BOUTARI ist einer der ersten Weine Griechenlands mit Qualitätsmaßstab.
Die Weinbauregion Naoussa, dort reift die edle Xinomavrotraube, zählt zu den renommiertesten und ältesten Anbaugebieten in Europa. Der Rotwein besitzt eine tiefrot Farbe, im Bouquet dominiern Aromen von Brombeeren, Pflaumen, Zimt und Holz. Ein starker, körperreicher Rotwein mit weichen Taninen im Abgang.
ANALYTIC DETAILS
VISUAL: Deep red, with bright hues and an intense personality .
AROMA: A rich bouquet of ripe red fruit, raspberry, sun dried
tomato and plum, coexisting with the aromas of cinnamon,
pepper, black olives and wood .
TASTE: A rich body with good balance and structure, in the
mouth it is soft, without bitterness or harsh tannins.
DISHES: Red meat, pasta with red spicy sauce, cheese,
traditional Greek dishes
TEMPERATURE FOR SERVING: 16-20 C
TYPE OF SOIL: varied soil type from acid schistose to high in lime
and clay
AVERAGE AGE OF VINES: About 30-50 years
AVERAGE YIELD: 10.000 kg/ha
Cold soak for 24 hours, “bleeding out” of rose depending on year,
controlled alcoholic fermentation with selected yeast strain at 20
27C, soft maceration with intense turnovers before onset of
fermentation, malolactic fermentation, French oak barrels for 12
months
ALCOHOL: 12,5%
VOLATILE ACIDITY: 7,7 meq lt acetic acid
TOTAL ACIDITY: 5,7 gr lt tartaric acid
pH:3.56
RESIDUAL SUGARS: 3.0 gr lt
TOTAL SO2: 157 ppm
VARIETIES:100% Xinomavro
VINTAGE: 2019
REGION: Naousa
COUNTRY: Greece
CERTIFICATION: PDO Naoussa Protected Designation of Origin
ANGABEN NACH DER LEBENSMITTELINFORMATIONSVERORDNUNG
Bezeichnung: Wein - Rot - trocken
Nettofüllmenge: 750ml
Alkoholgehalt: 12,5% Vol.
Allergenkennzeichnung: Enthält Sulfite
Lebensmittelunternehmer: John Boutari & Son Wineries S.A., Stenimachos, 59200 Naoussa, Imathia
Abfüller: John Boutari & Son Wineries S.A., Stenimachos, 59200 Naoussa, Imathia
Ursprungsland: Griechenland